Gå till innehåll
Älmhult Linnebygdens Ridklubb
Älmhult Linnebygdens Ridklubb

Grönt Kort-kurs

Nu finns information och datum för höstens Grönt Kort-kurs

Syftet med Grönt Kort – kursen är att ryttare som ska tävla, oavsett tävlingsgren, ska få en likriktad baskunskap i hästkunskap, regler, värdegrund och säkerhet.

Vem behöver ta grönt kort?

  • Alla som tävlar från inbjudningstävling och uppåt ska ha Grönt kort oavsett om de är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Det är ett bevis på att de har grundkunskapen som behövs inför en tävlingsstart
  • Från 14 år och uppåt ska man eget Grönt kort för att få tävla. Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort-kursen och avlägga proven.
  • För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt kort, ska delta i kursen och ta Grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person. I dessa fall går barnet kursen kostnadsfritt.

När: 24–25/8 2024
Kl: 24/8 - 9.00-14.00 (lunch ingår)
25/9 – 9.00-14.00 (lunch ingår)
Datum för provtillfälle beslutas tillsammans med deltagarna på de fysiska träffarna.
Var: Älmhult Linnébygdens Ridklubb
Kursledare: Johanna Larsson
Pris: 700kr för medlemmar i Älmhult Linnébygdens Ridklubb
800kr för medlemmar i annan ridklubb

Upplägg
Kursen är uppdelad i en digital del och en fysisk del. Den digitala delen ska vara klar innan den fysiska träffen. Kursdeltagaren får inloggningsuppgifter till en webbsida och arbetar själv med instuderingsmaterial och delprov. Den digitala delen ska vara klar fem dagar innan den fysiska träffen. Den digitala delen kostar 185kr och ingår inte i priset för kursen.

Förkunskaper
För att få delta i kursen krävs ett intyg på dina praktiska förkunskaper. Information om förkunskaperna finns på Svenska Ridsportförbundets hemsida. Intyget kan skrivas under av diplomerad ridlärare eller licensierad tränare och lämnas vid den fysiska träffen. Intyget som ska fyllas i skickas via mejl i samband med anmälan.

Anmälan
Sker till johanna.larsson@alirk.se med namn och personuppgifter samt klubbtillhörighet. Sista anmälningsdag är 14 augusti 2024.

Publicerad: 2024-06-14

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Författare: Johanna Larsson

Sponsorer

Besöksadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Postadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Kontakt

Tel: 0760225440
E-post: info@alirk.se