Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Cicci

Cicci Erlandsson, hemmahörande i Växjö är ett välkänt namn inom dressyrkretsar och även för några av er i klubben och här kommer en liten närmare presentation.

Varannan tisdag bokas Stora ridhuset upp för ett hängivet gäng på ca 10 ekipage som tränar dressyr enskilt för Cicci i 30-45min pass.

Det är flera deltagare som varit med sedan man startade denna träningsgrupp för Cicci 2019 hos oss på ÄLiRK, men även några som tillkommit på vägen. Det är varierar i vad passen innehåller för träning/övningar, vilket anpassas efter de olika ekpiagen och deras utbildningsnivå. Någon är mer junior än en annan, någon har det som komplement till annan träning och någon annan har det här som sin frizon att få utvecklas tillsammans med sin häst.
För tio olika ekipage betyder tio olika behov.

Det behövs ingen förkunskap om man vill rida för Cicci utan den setupen vi har på ÄLiRK just nu är att man har en egen häst och anmäler sig till att testa ett par gånger. Under första träningstillfället lära Cicci känna ekipaget, hon vill se hästen i alla gångarter och böjar arbeta med grunder för att få en helhetssyn kring ekipagets utbildningsnivå. Näst kommande träningstillfälle gå man vidare med träning av olika moment och övningar.

Cicci har en gedigen utbildning och lång erfarenhet av undervisning träning av elever på egen häst, hon har även undervisat under många år på ridskola där hon haft huvudansvaret för elevernas ridutbildning, Cicci är van att kunna möta ryttare i alla åldrar mellan 5 och 70 år. Hon brukar ofta få höra att hon har en positiv syn på de hon tränar och är mycket engagerad i varje ekipage dvs hon letar alltid möjligheter och styrkor hos alla ekipage. I detta yrket behöver man snabbt kunna läsa av och göra en analys av vad man ska fokusera på så att eleven får så mycket hjälp som möjligt vid tränings tillfället, det gör även jobbet roligt och utmanande.

En vanlig dag tillbringar Cicci på sitt egna företag Claccic ridkonst där hon erbjuder utbildningar för häst och ryttare. Hon är utbildad Hippolog, ridlärare level 3, C-tränare i dressyr och Dressyrdomare till och med MsvB. Den gedigna bakgrund är inte bara en teoretiskutbildning I lära om hästen och kunskap om och kring undervisning utan erfarenhet genom många års arbete med hästutbildning.
Cicci är aktiv inom ridsporten och rider flera hästar varje dag. När man tränar ekipage är det en fördel att kunna hoppa upp och rida hästarna för att kunna att lära känna hästen och kunna hjälpa till med hästutbildning. Det är ett bra komplement till träningen för att få ryttaren att förstå och hitta rätt.

Dressyr är det som Cicci brinner för och det är på så många sätt grunden till att alla andra grenar. Man ska inte se motsatt förhållande i olika grenar inom ridsporten inte heller se hoppning och dressyr som antingen eller, utan snarare att det kompletterar varandra.

Det roligaste med att vara tränare, enligt Cicci, är att hon älskar att stå i manegen och få följa ryttarnas utveckling och får vara med om deras resor framåt inom dressyren, att skapa förståelse och skapa harmoni mellan ryttaren och hästen. Att finna nyckeln till varje häst som gör den till sitt bästa jag och att den älskar att bli riden, det gör Cicci varm i hjärtat.Cicci

Uppdaterad: 27 MAJ 2022 13:21

Postadress:
Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Kontakt:
Tel: 0760225440
E-post: This is a mailto link

Se all info