Gå till innehåll
Älmhult Linnebygdens Ridklubb
Älmhult Linnebygdens Ridklubb

Prova på Working Equitation!

Se hit alla ryttare i Älmhult Linnébygdens Ridklubb! Nu erbjuder vi ett prova på tillfälle i WE för vår nya ridlärare Carolina!

Working Equitation handlar om förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, precision och samtidigt lite fart och fläkt. I WE ingår tre moment; dressyr, teknik och speed. I teknikmomentet rids ”hinder” på en bana, hinder kan bland annat vara att rida mellan tunnor, skritta över bro, rida slalom mellan stolpar, hoppa över lågt hinder, rida i rondell, öppna och stänga grind, gå mellan två bommar och ringa i en klocka samt ta upp en lans och fånga ring. Speedmomentet är detsamma som teknikmomentet fast på tid, som en omhoppning.

När: 14 Oktober
Var:
Stora Ridhuset
Ridlärare:
Carolina Borgryd
Tid:
10.00
Clinic - Carolina berättar om working equitation och visar de mest förekommande hindren från teknikdelen av WE på sin tävlingshäst. Carolina har tävlat WE sedan 2019 och vann distriktsmästerskapet för Småland 2022. Clinicen är öppen för alla medlemmar i ÄLiRK och cafeterian kommer att vara öppen.

Från 11.15 Prova på WE i grupp - vi provar några av de vanligaste teknikhindren. Träningen är öppen för både ridskolans ryttare och privatekipage. Träningen är 60min med 4-6 ekipage per grupp. Gruppindelning sker utifrån nivå på ekipagen.

Förkunskap: Kunna rida självständigt i skritt och trav. Träning för privatryttare som redan tränar WE i mån av plats.
Senare i år kommer det ges möjlighet att rida ridskolecupen i WE, som är en enkel bana i dressyr och teknik

Pris: 350kr/ekipage

Anmälan: Görs till carolina.borgryd@alirk.se
Skriv deltagarens namn och önskemål av häst (för ridskolans ryttare).

 

 

WE
WE2
WE3

Publicerad: 2023-08-24

Senast uppdaterad: 2023-08-24

Författare: Johanna Larsson

Sponsorer

Besöksadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Postadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Kontakt

Tel: 0760225440
E-post: info@alirk.se