Gå till innehåll
Älmhult Linnebygdens Ridklubb
Älmhult Linnebygdens Ridklubb

Ridklubben

Vision
Älmhult Linnébygdens Ridklubb (ÄLIRK) ska vara Sveriges ledande ridsportförening. Det är med stolthet och glädje alla möts i internationella Bockatorp.”

ÄLIRK strävar efter att erbjuda sina medlemmar:

• en trygg miljö som skapar ansvarskänsla och samarbetsförmåga mellan människor och djur
• en förening som man kan vara stolt över att tillhöra
• en förening som är givande att engagera sig i

Värdegrund

Vi har värdegrunder som bygger på:

Kamratlighet; man hälsar alltid när man träffar någon känd eller okänd som kommer till anläggningen, alla ska känna sig välkomna till Bockatorp. Ömsesidig respekt; alla har alltid något att tillföra, oavsett vem det är, gammal eller ung, nybörjare eller proffs.

Vilja att stötta varandra i med och motgång; genom att uppmuntra i såväl framgång som motgång bygger man goda relationer och en positiv stämning i Bockatorp. Att alltid reagera direkt om någon inte lever upp våra gemensamma spelregler, att våga vara vuxen och visa civilkurage.

Föreningsdriven ridskola
Klubben är en ideell förening och ansvarar för anläggningen, ridskolan, tävlingsverksamhet, träningar för medlemmar med egen häst. Ridskolan drivs i föreningens regi med anställd personal. Idag har klubben ca 400 medlemmar och befinner sig i ett expansivt skede. Lektionsstallet byggdes och togs i bruk hösten 2005. Det första ridhuset byggdes 1982 och det andra byggdes och invigdes 2007.

Två klubbar blev en
Älmhult Linnébygdens Ridklubb bildades 1982 genom att två då existerande klubbar, Linnébygdens Ryttarförening och Älmhults Ridklubb, gick samman. Ridanläggningen ligger i Bockatorp, en gård med anor från slutet av 1600-talet. Bockatorp ligget strax söder om Älmhults tätort, på gränsen mellan Småland och Skåne.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2022-09-10

Författare: Simon Tollstern

Sponsorer

Besöksadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Postadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Kontakt

Tel: 0760225440
E-post: info@alirk.se