Gå till innehåll
Älmhult Linnebygdens Ridklubb
Älmhult Linnebygdens Ridklubb

Tävlingsgruppen och förberedelsegruppen

Här finns information om tävlingsgruppen och förberedelsegruppen, för att hitta alla elevers presentationer tryck vidare i flikarna.

Tävlingsgruppen
Målet för denna grupp är att komma ut och tävla på högre nivå än klubbtävling med en av ridskolans hästar. Varje elev i gruppen får en individuell plan för vilken/vilka tävlingar man ska rida under vårterminen. För ridgruppen ingår även att man under terminen tar grönt kort utan extra kostnad.
Man anmäler sig på en av våra skolhästar och har samma häst hela terminen för att kunna få bästa förutsättningar att kunna tävla.
Tävlingsgruppen består under vårterminen av följande ryttare:
Inge van Overvest
Ali LeGates
Nellie Fasth
Amelia Stoklos
Therese Lodelius-Ekman

Förberedelsegruppen
Förberedelsegruppen är steget innan tävlingsgruppen. För att kunna vara med i gruppen behöver man kunna hantera olika hästar i alla gångarter och kunna hoppa banor i galopp.
Syftet med gruppen är att förbereda ryttarna för att i framtiden kunna vara med i tävlingsgruppen. Fokus i ridningen ligger på hoppning med tävlingsliknande banor, teorin innehåller praktisk träning på de förkunskaper som behövs för att kunna ta grönt kort. Varje elev i förberedelsegruppen har möjlighet att följa med en av tävlingsgruppens ryttare på tävling.
Förberedelsegruppen består under vårterminen av följande ryttare:
Alice Pedersen
Isabella Jönsson
Maja Norlander
Ella Thillberg

Publicerad: 2024-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Johanna Larsson

Sponsorer

Besöksadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Postadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Kontakt

Tel: 0760225440
E-post: info@alirk.se