Gå till innehåll
Älmhult Linnebygdens Ridklubb
Älmhult Linnebygdens Ridklubb

Inge van Overvest

Jag heter Inge van Overvest.
Jag är 18 år gammal och fyller år den 27 april.
Jag har ridit sen jag var tre år gammal så jag har ridit i nästan 15 år. Mitt intresse för hästar kom när jag fick reda på att min Farmor red och efter det ville jag också prova att rida. Så första gången jag red var i Nederländerna hos en privatperson nära där min Farmor och Farfar bor. Sen blev jag bjuden på ett barnkalas på ridskolan oh det var efter det som jag började rida på ridskolan på riktigt.

I tävlingsgruppen rider och tävlar jag min absoluta favorithäst Centura BAF. Henne har jag tävlat med sen första dagen och jag älskar det verkligen. Hon är den hästen jag har kommit närmast i stallet.
Centura är ett sto, hon är född 2007. Hon är ett holländskt varmblod med en mankhöjd som ligger på 165 cm. Hon köptes in till ridskolan år 2020 i januari månad. Hon är supersnäll i både ridningen och hanteringen, hon gillar mycket mys och morötter. Hon älskar även att hoppa och har hoppat samt tävlat i klasser upp på 120cm.

Mina mål inför denna termin är att försöka rida så många felfria runder som möjligt. Men för att kunna rida felfria rundor så måste jag träna på att se lite bättre distanser till hinder så att det inte råkar bli misskommunikation mellan häst och ryttare. Jag hade även velat träna och bli bättre på att rida över både trav- och galoppbommar. Men det allra viktigaste med tävling för mig är att man lär sig av sina misstag och man behöver inte rida en felfri runda för att få en bra känsla. Det viktigaste för mig är att både jag och Centura får en stabil och bra känsla.

 

Inge

Publicerad: 2024-04-25

Senast uppdaterad: 2024-04-25

Författare: Johanna Larsson

Sponsorer

Besöksadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Postadress

Älmhult Linnebygdens RK - Ridsport
Bockatorp 2
34390 Älmhult

Kontakt

Tel: 0760225440
E-post: info@alirk.se